De partners waarmee wordt samengewerkt zijn:

 

gemgroningen hanze-1 logo-lefier nijenstee steelande enexis

huismeesterspatrimoniumtargetNaamloos-1metsens enerGQgetthere

Steelande wonen” doet mee met dit project, omdat wij graag als corporatie een bijdrage willen leveren aan het besparen van energie.Dat doen wij al regelmatig door bewoners zonnecollectoren aan te bieden. In de nieuwbouw van de laatste jaren is er dan ook extra aandacht geweest voor energiebesparende maatregelen.Het project van de slimme meters kan uiteraard een bijdrage leveren aan het besparen van energie, een project dat wij dan ook van harte ondersteunen.

Door bewoners in dit project te betrekken, zullen zij ook hopelijk bewuster worden van hun eigen energieverbruik en uiteindelijk verbruik en daarmee ook kosten kunnen besparen”.

 

Metsens is een bedrijf voor energie monitor systemen uit Assen. Wij maken toegankelijke software die de gebruikers echt inzicht geeft in hun energieverbruik. Metsens maakt de meterkast intelligent. Wij zijn gestart na een grote lekkage thuis met een hoop schade. Het was ons toen duidelijk dat er techniek moest komen waarmee particulieren goed kunnen volgen op pc en smartphone wat het verbruik van gas, water, warmte of elektra is. Met dit project bij 1000 slimme woningen tonen wij welke mogelijkheden onze software biedt om het verbruik te volgen zonder dat de informatie in een centraal databestand van de energiemaatschappijen terecht komt. Wij gaan de bewoners helpen hun verbruik beter te begrijpen en te verminderen. Kijk voor meer informatie op onze website www.metsens.nl

 

iNRG biedt haar gebruikers de mogelijkheid om zelf slimmer om te gaan met energie. De iNRG-Station geeft gedetailleerd inzicht in het energieverbruik en de kosten die aan dit verbruik van gas en elektriciteit verbonden zijn. De gebruiker blijft zelf degene die de balans bepaalt tussen besparingen en comfort. Bij iNRG staat het belang van de eindgebruiker altijd centraal, waardoor gebruikers bijvoorbeeld gewoon zelf hun energieleverancier kunnen kiezen.

iNRG neemt deel aan het ‘1000 Slimme Huishoudens’ project om meer inzicht te krijgen in de wensen van de consument als het gaat om de gebruikersinterface en specifieke functies van de iNRG-Station. Verder ziet iNRG de grote meerwaarde van de samenwerking tussen uiteenlopende partijen zoals het onderwijs, de gemeente, de netbeheerder, woningcorporaties, en MKB’ers.

 

Lefier hecht veel waarde aan het betaalbaar houden van het wonen. Met het plaatsen van de slimme meters en het gebruik van een app, zullen bewoners meer inzicht krijgen in hun energieverbruik en daardoor geprikkeld worden om nog meer te besparen op de energiekosten. Mooi aan dit project is dat bewoners de regie hebben en zelf hun doel bepalen: zorgen voor minder energiekosten of een bijdrage leveren aan het milieu. Lefier stimuleert zelfstandigheid van haar huurders en ondersteunt dit project daarom van harte.