Eerste gateways geïnstalleerd!

Home » Nieuws » Nieuws » Eerste gateways geïnstalleerd!

Nu begint het echt: eerste gateways geïnstalleerd!

Vanaf donderdag 6 juni jl. is de eerste gateway geïnstalleerd in het kader van ons project! Op de foto linksonder ziet u links de heer Ate  Jongeling , huurder van Steelande, en rechts Norbert Hooft van EnerGQ.

Maandag 10 juni volgde voor iNRG de eerste installatie en wel bij Olgert Clevering en Karin Kampen. Op de rechter foto rechts Olgert Clevering (huurder van De Huismeesters) en links Bas Tromp van iNRG/GetThere.

Dinsdag 11 juni was het de beurt aan Metsens. Op de middelste foto rechts Foske Padje (samen met Jordi Tameling huurder bij De Huismeesters) en links Wil van Paridon van Metsens.

De volgende 17 “installaties” volgen heel snel op deze eerste drie, uiteraard ook bij huurders van Patrimonium, Lefier en Nijestee. De komende weken worden bovendien nog bij 20 huishoudens slimme meters aangebracht, wederom gevolgd door de installatie van gateways.  En dan is de testgroep van 40 huishoudens er echt klaar voor.

In ongeveer 60% van de huishoudens wordt gebruik gemaakt van een powerline adapter die via het stroomnet “draadloos” contact heeft met de router in de woonkamer. Ook moest dikwijls nog een extra stopcontact worden gemonteerd in de meterkast. Waar deze voorzieningen nodig waren heeft de desbetreffende woningcorporatie er voor gezorgd.

De energiegegevens worden ongeveer een maand lang uitgelezen alvorens de online applicatie grafisch zichtbaar wordt voor het huishouden.

1e install.EnerGQ
by Marloes